DataBio-hankkeessa käynnistettiin puukohtaiset laatu- ja terveysmittaukset

Wuudis käynnisti hiljattain yhdessä Senop Oy:n kanssa DataBio-hankkeen kasvillisuuden monitoroinnin ja puuston mittaamisen droneen kiinnitetyllä Senopin valmistamalla hyperspektrikameralla. Kyseessä on kuvaava mittalaite, joka mittaa kohteen heijastusta näkyvän ja lähi-infrapuna-alueen valolla.

Tavoitteena on kehittää konsepti puukohtaisen laatu- ja terveystiedon tuottamiseksi Wuudis-palveluun. Kuvaukset toteutettiin Mikkelin Otavassa ja Hankasalmella sijaitsevilla DataBio-hankkeen metsäpilottitiloilla.

Otavan pilottiin osallistuu myös Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk. Kuvauspäivästä teimme myös videokoosteen, jonka pääsee katsomaan alla löytyvästä linkistä.

Katso video kuvauspäivältä

DataBio – Euroopan laajin alkutuotannon big data -hanke

Databio-hanke (H2020 Big data Public-Private Partnership project) on Euroopan tasolla jättihanke, jonka budjetti on 16,2 M€. Hanke avaa Wuudikselle pilotoinnit Tsekeissä, Belgiassa ja Espanjassa sekä Wuudis Solution Oy:lle kokonaan uudenlaista liiketoimintaa metsien monitorointityökalujen rakentumisen myötä Wuudis-ekosysteemissä. Wuudis Solutions toimii hankkeessa metsäpilottityöpaketin vetäjänä.

Lue lisää: https://www.databio.eu/

Lisätietoja

Seppo Huurinainen, CEO
+358 44 581 4950
seppo.huurinainen@wuudis.com
www.wuudis.com

Jaa llä
Facebook
Jaa llä
Twitter
Jaa llä
LinkedIn
Jaa llä
Pinterest