Suomalaispilotti kehitti uuden ratkaisun metsien vastuulliseen käyttöön

Metsien omavalvontatietoa voi nyt hyödyntää ainutlaatuisen Laatumetsä mobiilisovelluksen avulla yhä kattavammin

Maa-, metsä- ja kalatalouden resurssien vastuulliseen ja kestävään käyttöön etsitään eurooppalaisvoimin kuumeisesti uusia ratkaisuja, joilla edistää parhaiden mahdollisten raaka-aineiden tuotantoa ruoan, energian ja biomateriaalien tarjonnan lisäämiseksi.

VTT, Suomen metsäkeskus ja Wuudis Solutions vauhdittavat osaltaan Euroopan biotalouden kasvua massadatatekniikoiden avulla, joiden isot tietomäärät perustuvat Metsäkeskuksen tuottamaan avoimeen metsätietoon sekä ilma- ja satelliittikuvien keräämään reaaliaikaiseen dataan.

Suomalaisten yhteistyönä on syntynyt mm. ainutlaatuinen kännykkäsovellus Laatumetsä metsien omavalvontatiedon kokonaisvaltaiseen hyödyntämiseen sekä joukkoistettuun tiedonkeruuseen.

”Väestön kasvu ja kaupungistuminen kuluttavat yhä enemmän luonnonvaroja, mikä on ongelma maapallon kantokyvylle. Eurooppalaisen DataBio (Data-Driven Bioeconomy) -hankkeen tavoitteena on kehittää uusia ratkaisuja metsien, maan ja kalakannan vastuulliseen hyödyntämiseen sekä välittää reaaliaikaista tietoa päätöksentekijöille ja tuottajille – metsänomistajille, maanviljelijöille ja kalastajille”, sanoo hankkeen tekninen johtaja, tutkimusprofessori Caj Södergård VTT:ltä

Lue lisää

Jaa llä
Facebook
Jaa llä
Twitter
Jaa llä
LinkedIn
Jaa llä
Pinterest