Wuudis

Wuudis tukipalvelu

Tervetuloa Wuudis -palveluiden tukisivulle. Usein kysytyt kysymykset -osiosta löydät vastauksia palvelua koskeviin yleisimpiin kysymyksiin. Tarvittaessa ota yhteyttä asiakaspalveluun tukilomakkeella tai puhelimitse.

Mobiilisovellus toimii Android- ja iOS-puhelimissa ja sen voi ladata käyttöön näiden käyttöjärjestelmien omista sovelluskaupoista.

Materiaalit

Usein kysytyt kysymykset

Wuudiksen vahvistusviestit sekä muut ilmoitukset eivät välttämättä aina saavu sähköpostisi saapuneet-kansioon. Esimerkiksi Gmail-palvelu suodattaa tämän tyyppiset automatisoidut viestit ”tarjoukset / promotions” -kansioon. Kannattaa siis tarkistaa sähköpostisi vastaavat kansiot sekä roskaposti, mikäli viesti ei heti löydy. Muistathan tarkistaa myös sähköpostiosoitteesi oikeinkirjoituksen.

Tietyt sähköpostipalvelut estävät palveluviestien vastaanoton kokonaan, johon emme voi vaikuttaa. Tällöin rekisteröinti on suoritettava käyttäen toista sähköpostiosoitetta.

Lisenssi pitää aktivoida suraavissa tilanteissa:

• Tilattu lisenssi on Team-lisenssi yritykselle.
    • Pro-lisenssi on tilattu sähköpostilla, jota ei löydy Wuudiksen käyttäjistä

Näissä tapauksissa lisenssin aktivointiviesti lähetetään tilauksessa annettuun sähköpostiosoitteeseen. Käyttäjän tulee aktivoida lisenssi sähköpostin ohjeiden mukaisesti. Jos tilattu lisenssi on Pro-lisenssi ja tilauksen sähköpostilla löytyy käyttäjätili Wuudiksesta, aktivoidaan lisenssi automaattisesti, eikä käyttäjältä vaadita muita toimia. Mahdolliset päällekkäiset lisenssit deaktivoidaan samassa yhteydessä, jolloin käyttäjälle ei koidu päällekkäisiä maksuja.

Lisäohjeita lisenssien hallinnasta täältä: https://www.wuudis.com/license-help/

Katso ”Kuinka aktivoin lisenssini?” kohta Usein kysytyistä kysymyksistä tai katso lisäohjeita täältä: https://www.wuudis.com/license-help/

Wuudis Pro -palvelu muuttui 3.4.2019 maksulliseksi. Palvelun käyttäminen edellyttää voimassaolevaa palvelulisenssiä. Palvelulisenssin voit ostaa verkkokaupastamme.

Mikäli haluat poistaa tietosi palvelusta, tee sähköinen poistopyyntö alla olevan lomakkeen kautta.

Metsäkeskuksen Metsään.fi –palvelusta metsänomistaja voi ladata hallitsemansa metsätiedot metsätilakohtaisesti. Kaikki Suomen yksityismetsätilat löytyvät Metsään.fi –palvelusta vuoteen 2020 mennessä. Ajantasaisen tilanteen kartoitetuista alueista voi tarkistaa Metsäkeskuksen nettisivustolta.

Wuudis Pro -palvelussa voit myös itse suunnitella oman metsätilasi ilman metsävaratiedostoa.

1. Kirjaudu Metsään.fi -palveluun tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Avaa ”Metsätilat ja kartat” -välilehti ja valitse haluamasi metsätila listasta.
  3. Siirry ”Kuvioluettelot” -välilehteen. Löydät XML-tiedostot listattuna sivun alareunasta. Klikkaa ensimmäisenä olevaa tiedostoa ladataksesi sen tietokoneellesi.
  4. Siirry Wuudis Pro -palveluun. Valitse ”Lisää” ja napauta ”Metsätila” -painiketta.
  5. Metsätilan lisäys -ikkunassa napauta ”Valitse metsävaratiedosto”. Valitse lataamasi tiedosto tietokoneeltasi ja klikkaa ”Avaa”. Tiedoston valinnan jälkeen klikkaa vielä Metsätilan lisäys -ikkunan alareunasta ”Lähetä”.

Metsävaratieto on vuoden 2018 maaliskuun alusta ollut vapaasti ladattavissa ja hyödynnettävissä juuri itselle sopivimmalla tavalla. XML-muodossa viranomaiselta saatava tieto on standardoitua ja soveltuu ladattavaksi erilaisiin sähköisiin metsäpalveluihin. Tiedon siirtämisessä sinua voi avustaa myös oma metsäasiantuntijasi.

Julkinen metsävaratieto on eri menetelmillä kerättyä ja useista lähteistä koottua metsävarantoja kuvaavaa tietoa. Tällaiseen tietoon perustuu esimerkiksi metsäsovelluksessa näkyvä euromääräinen arvio metsätilasi puuston arvosta. Metsävaratiedon ylläpitäjä ja koostaja on Suomessa julkinen viranomaistaho, Suomen Metsäkeskus.

Wuudis Pro -palvelun testaaminen on mahdollista ilman valmiita metsävaratietoja.

1. Rekisteröidy Wuudis Pro -palveluun, valitse ”Lisää” ja napauta ”Metsätila”-painiketta ja ”Suunnittele uusi metsätila”.
  2. Syöttämällä metsätilan nimen ja kiinteistötunnuksen palveluun pääset lisäämään metsätilalle kuvioita, puustotunnuksia ja muita tietoja.

Voit testata palvelua myös valmiilla metsävaratiedostolla.

1. Siirry Metsään.fi -palvelun mallitilalle.
  2. Avaa ”Metsätilat ja kartat” -välilehti ja valitse metsätila.
  3. Siirry ”Kuvioluettelot” -välilehteen. Löydät XML-tiedostot listattuna sivun alareunasta. Klikkaa ensimmäisenä olevaa tiedostoa ladataksesi sen tietokoneellesi.
  4. Siirry Wuudis Pro -palveluun. Valitse ”Lisää” ja napauta ”Metsätila” -painiketta.
  5. Metsätilan lisäys -ikkunassa napauta ”Valitse metsävaratiedosto”. Valitse lataamasi tiedosto tietokoneeltasi ja klikkaa ”Avaa”. Tiedoston valinnan jälkeen klikkaa vielä Metsätilan lisäys -ikkunan alareunasta ”Lähetä”.

Näin pääset käsiksi kaikkiin palvelun ominaisuuksiin ja työkaluihin 14 vuorokauden kestävän kokeilujakson ajaksi. Kokeilujakson jälkeen voit ostaa Wuudis Pro -palvelulisenssin verkkokaupastamme tai poistaa lataamasi metsävaratiedot palvelusta.

Wuudis Pro -palvelu laskee metsätilasi puuston arvon puulajitietoihin kuviokohtaisesti määritetyn tukkipuun (m3/ha) ja kuitupuu (m3/ha) määrän perusteella. Puuston arvo perustuu Luonnonvarakeskuksen (Luke) viikottain päivittyvään hintatilastoon. Kyseessä on siis valtakunnallinen keskiarvo.

Avaa metsätilasi karttanäkymään ja klikkaa haluamaasi kuviota. Kuvion perustiedot ilmestyvät tietoikkunaan. Napauta ”Perustiedot”-ikkunan alareunasta kynäkuvaketta. Avautuvassa ikkunassa voit muokata kuvion perustietoja. Napauttamalla ”Muokkaa kuviorajoja” -painiketta pääset siirtämään, lisäämään ja poistamaan kiintopisteitä kyseisen kuvion rajoilla. Kun olet muokannut kuviorajat haluamiksesi, klikkaa sivun alareunasta löytyvää ”Tallenna”-painiketta.

Kuviorajojen muokkaaminen on mahdollista tietokoneen ja mobiilin verkkoselaimessa, mutta ei Wuudis-mobiilisovelluksessa.

Tarkista ensin, että Wuudiksen mobiilisovellukselle on annettu käyttöoikeus laitteen paikannusta varten. Käyttöoikeudet löytyvät tavallisesti mobiilisovelluksen asetuksista. Tarkista myös, että mobiilisovellus on päivitetty uusimpaan versioon. Mikäli paikannus ei vieläkään toimi, kytke paikannus ja/tai mobiililaite pois päältä ja takaisin päälle.

Voit lopettaa Wuudiksen uutiskirjeen tilaamisen milloin tahansa napauttamalla peruuttamislinkkiä, joka löytyy jokaisen uutiskirjeemme alareunasta.

Wuudis Team sisältää tuen useamman henkilön organisaatiolle. Kaikki organisaatioon kutsutut jäsenet voivat hallita tai katsella organisaatiotilin yhteisiä metsätietoja heille myönnetyillä oikeuksilla.

Wuudis Business on asiakaskohtainen ratkaisu ja se toteutetaan vaiheittain ohjelmistokehitysprojektin kautta. Kokonaisuus koostetaan olemassa olevista Wuudis-moduuleista tai asiakastapausta varten kehitetyistä tai integroitavista kolmannen osapuolen palvelukomponenteista.

Jos lisenssi on automaattisella veloituksella tilattu:

• Vuositilaus
    • Kuukausitilaus

Katso ohjeet lisenssin omatoimiseen peruuttamiseen täältä: https://www.wuudis.com/license-help/#cancel

Jos lisenssi on tilattu Laskutussopimuksella, laita lisenssin peruutuksesta tieto osoitteeseen support@wuudis.com 1kk ennen uuden laskutuskauden alkua (lisenssin voimassaolo).

Kuinka voimme auttaa sinua?

Lomakkeen tiedot lähetetään Wuudiksen asiakastukeen, joka palvelee ja auttaa sinua kaikissa palveluun liittyvissä kysymyksissäsi. Asiakastuki on auki maanantaista perjantaihin klo 8-16.

Tarvittaessa tavoitat meidät Wuudiksen palvelunumerosta +358 10 400 6281.

Puheluiden hinnat yritysnumeroon soitettaessa ovat matkapuhelimesta 8,28 snt/puhelu + 5,95 snt/min ja lankapuhelimesta 8,28 snt/puhelu ja 17,04 snt/min.