Wuudis

Wuudis Support

Välkommen till Wuudis Services Support-sida. I avsnittet Vanliga frågor hittar du svar på de vanligaste frågorna om tjänsten. Kontakta kundtjänst om det behövs via supportformuläret eller via telefon.

Mobilappen körs på Android- och iOS-telefoner och kan laddas ner från dessa apps egna appbutiker.

Material

Vanliga frågor

Wuudis bekräftelsemeddelanden och andra aviseringar kanske inte alltid kommer in i din inkorg. Till exempel filtrerar Gmail dessa typer av automatiserade meddelanden i mappen "Kampanjer". Så du bör kontrollera motsvarande mappar i din e-post och skräppost om meddelandet inte hittas omedelbart. Kom också ihåg att kontrollera stavningen på din e-postadress.

Vissa e-posttjänster blockerar helt mottagningen av servicemeddelanden, som vi inte kan kontrollera. I detta fall måste registreringen utföras med en annan e-postadress.

Licensen måste aktiveras i följande situationer:

• Den beställda licensen är en Teamlicens för företaget.
    • Pro-licensen har beställts via e-post, vilket inte är tillgängligt för Wuudis-användare

I dessa fall skickas ett licensaktiveringsmeddelande till den e-postadress som anges i beställningen. Användaren måste aktivera licensen enligt instruktionerna i e-postmeddelandet. Om den prenumererade licensen är en Pro-licens och prenumerationsmeddelandet innehåller ett användarkonto från Wuudis, aktiveras licensen automatiskt och ingen ytterligare åtgärd krävs av användaren. Alla duplicerade licenser kommer att avaktiveras samtidigt, så det kommer inte att finnas några duplikatavgifter för användaren.

För mer information om hantering av licenser här: https://www.wuudis.com/license-help/

Se "Hur aktiverar jag min licens?" Vanliga frågor eller se här för mer information: https://www.wuudis.com/license-help/

Wuudis Pro-tjänsten debiterades den 3 april 2019. Användning av tjänsten kräver en giltig servicelicens. Du kan köpa en servicelicens webbutik.

Om du vill ta bort din information från tjänsten gör du en elektronisk begäran om borttagning via formuläret nedan.

skogscentral Metsään.fi Från tjänsten kan skogsägaren ladda ner de skogsuppgifter han eller hon hanterar för varje gård. Alla privata skogsinnehav i Finland kommer att finnas tillgängliga på Metsään.fi-tjänsten senast 2020. Du kan kontrollera den aktuella situationen i de kartlagda områdena på Metsäkeskus webbplats.

Med Wuudis Pro kan du också designa ditt eget skogsutrymme utan en skogsresursfil.

1. Logga in Metsään.fi genom att logga in på tjänsten med online-bank-ID eller ett mobilcertifikat.
  2. Öppna fliken "Skogsbruk och kartor" och välj önskad skogsbruk från listan.
  3. Gå till fliken "Mönsterlistor". Du kan hitta XML-filerna som listas längst ner på sidan. Klicka på den första filen för att ladda ner den till din dator.
  4. Gå till Wuudis Pro. Välj "Lägg till" och tryck på "Skogsläge" -knappen.
  5. I fönstret Lägg till skogsutrymme klickar du på ”Välj skogsresursfil”. Välj filen du laddade ner från din dator och klicka på "Öppna". När du har valt filen klickar du på "Skicka" längst ner i fönstret Lägg till skogsutrymme.

Sedan början av mars 2018 har skogsresursinformation varit nedladdningsbart och kan användas på det mest lämpliga sättet. Informationen från myndigheten i XML-format är standardiserad och lämpar sig för nedladdning till olika elektroniska skogstjänster. Du kan också få hjälp med att överföra informationen av din egen skogsexpert.

Offentlig skogsresursinformation är information om skogsresurser som samlas in med olika metoder och sammanställs från flera källor. Sådan information baseras till exempel på den euroberäknade uppskattningen av värdet på skogen på skogsstativet som visas i skogsapplikationen. Underhållaren och sammanställaren av information om skogsresurser i Finland är en offentlig myndighet, Finlands skogscenter.

Testa Wuudis Pro-tjänsten är möjlig utan färdiga skogsresursdata.

1. Registrera dig med Wuudis Pro, välj "Lägg till" och tryck på "Forest Mode" -knappen och "Planera en New Forest Mode".
  2. Genom att ange skogsbrukets namn och fastighetskodstjänst kan du lägga till mönster, trädkoder och annan information till skogsbruket.

Du kan också testa tjänsten med en färdig skogsresursfil.

1. gå till Till modellutrymmet för Metsään.fi-tjänsten.
  2. Öppna fliken "Skogsbruk och kartor" och välj skogsbruk.
  3. Gå till fliken "Mönsterlistor". Du kan hitta XML-filerna som listas längst ner på sidan. Klicka på den första filen för att ladda ner den till din dator.
  4. Gå till Wuudis Pro. Välj "Lägg till" och tryck på "Skogsläge" -knappen.
  5. I fönstret Lägg till skogsutrymme klickar du på ”Välj skogsresursfil”. Välj filen du laddade ner från din dator och klicka på "Öppna". När du har valt filen klickar du på "Skicka" längst ner i fönstret Lägg till skogsutrymme.

Detta ger dig tillgång till alla funktioner och verktyg i tjänsten under en 14-dagars provperiod. Efter provperioden kan du köpa en Wuudis Pro-servicelicens från vår onlinebutik eller ta bort nedladdade skogsresursdata från tjänsten.

Wuudis Pro-tjänsten beräknar värdet på skogsutrymmet på grundval av antalet stockar (m3 / ha) och massivved (m3 / ha) som anges i trädartens data. Värdet på standen baseras på den veckovisa uppdaterade prisstatistiken för Natural Resources Center (Luke). Det är därför ett nationellt genomsnitt.

Öppna ditt skogsutrymme i kartvyn och klicka på önskat mönster. Den grundläggande informationen om mönstret visas i informationsfönstret. Klicka på pennikonen längst ner i fönstret “Grunderna”. I fönstret som öppnas kan du redigera den grundläggande informationen om mönstret. Klicka på knappen "Redigera mönstergränser" för att flytta, lägga till och ta bort fasta punkter vid mönstret. När du har redigerat mönstergränserna efter din önskan klickar du på "Spara" -knappen längst ner på sidan.

Redigering av mönstergränser är möjlig i webbläsaren för datorn och mobilen, men inte i Wuudis mobilapplikation.

Kontrollera först att Wuudis mobilapp har licens för att hitta enheten. Behörigheter finns vanligtvis i mobilapplikationens inställningar. Se också till att mobilappen är uppdaterad. Om positioneringen fortfarande inte fungerar, stäng av positionerings- och / eller mobilenheten och slå på den igen.

Du kan när som helst avbeställa prenumerationen på Wuudis nyhetsbrev genom att trycka på länken för att avsluta prenumerationen längst ner i vart och ett av våra nyhetsbrev.

Wuudis-teamet inkluderar stöd för en organisation med flera personer. Alla medlemmar som är inbjudna till organisationen kan hantera eller visa delad skogsinformation på organisationskontot med de rättigheter som de har beviljats.

Wuudis Business är en kundspecifik lösning och implementeras stegvis genom ett mjukvaruutvecklingsprojekt. Hela sammanställningen att existera för Wuudis moduler eller kundärenden har utvecklats eller integreras i tredjepartstjänstekomponenter.

Om licensen beställdes genom automatisk debitering:

• Årsabonnemang
    • Månadsprenumeration

Se instruktioner för att återkalla en licens här: https://www.wuudis.com/license-help/#cancel

Om licensen har beställts med ett faktureringsavtal, meddela support@wuudis.com om licensavbrottet. 1 månad före början av den nya faktureringsperioden (licensgiltighet).

Hur kan vi hjälpa dig?

Informationen på formuläret skickas till Wuudis kundsupport, som hjälper dig och hjälper dig med alla frågor du kan ha om tjänsten. Kundtjänst är öppet måndag till fredag från 08.00 till 16.00.

Vid behov kan du nå oss på Wuudis servicenummer +358 10 400 6281.

Priserna för samtal när du ringer ett företagsnummer är 8,28 cent / samtal + 5,95 cent / min från en mobiltelefon och 8,28 cent / samtal och 17,04 cent / min från en fasttelefon.

Vår kundtjänst tjänar dig på finska och engelska

SV_AA_LOGO_Wuudis_Solutions_Oy_EN_399305_web