Tervetuloa Wuudis Pro ja Wuudis Business tukisivustoon. Katso ensin löytyykö kysymykseesi vastausta Usein kysytyt kysymykset -osiosta. Tarvittaessa ota yhteyttä Wuudis asiakaspalveluun tukilomakkeella.

Wuudis Pro- Usein kysytyt kysymykset

Wuudiksen vahvistusviestit sekä muut ilmoitukset eivät välttämättä aina mene sähköpostisi saapuneet-kansioon. Esimerkiksi Gmail-palvelu suodattaa tämän tyyppiset automatisoidut viestit ”tarjoukset / promotions” -kansioon. Kannattaa siis tarkistaa sähköpostisi vastaavat kansiot sekä roskaposti, mikäli viesti ei heti löydy. Ja muista tarkistaa tietysti myös sähköpostiosoitteesi oikeinkirjoitus.

Lisäksi jotkut tietyt sähköpostipalvelut estävät palveluviestien vastaanoton kokonaan, johon emme voi vaikuttaa ja tällöin rekisteröinti on tehtävä käyttäen toista sähköpostiosoitetta.

Metsäkeskuksen Metsään.fi –palvelusta metsänomistaja voi ladata hallitsemansa metsätiedot metsätilakohtaisesti.

Kaikki Suomen yksityismetsätilat löytyvät Metsään.fi –palvelusta vuoteen 2020 mennessä. Ajantasaisen tilanteen kartoitetuista alueista voi tarkistaa Metsäkeskuksen nettisivustolta.

Wuudis Pro:ssa oman metsäsuunnitelman voi rakentaa myös ilman metsävaratiedostoa alusta asti.

Metsään.fi -sivulla kirjaudu palveluun tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Avaa ”Metsätilat ja kartat” -välilehti ja valitse haluamasi metsätila listasta.
Tilan tietojen auettua, siirry ”Kuvioluettelot” -välilehteen.
Sivun alareunasta löydät XML-tiedostot listattuna. Klikkaa näistä ensimmäisenä olevaa ladataksesi se tietokoneellesi.
Wuudis Pro:ssa valitse ”Lisää” ja napauta ”Metsätila” -painiketta.
Metsätilan lisäys -ikkunassa napauta ”Valitse metsävaratiedosto”.
Valitse tiedosto tietokoneeltasi ja klikkaa ”Avaa”.
Tiedoston valinnan jälkeen klikkaa vielä Metsätilan lisäys -ikkunan alareunasta ”Lähetä”.

Metsävaratieto on vuoden 2018 maaliskuun alusta ollut vapaasti ladattavissa ja hyödynnettävissä juuri itselle sopivimmalla tavalla. XML-muodossa viranomaiselta saatava tieto on standardoitua ja soveltuu ladattavaksi erilaisiin sähköisiin metsäpalveluihin.

Ohjeet XML-muotoisen metsävaratiedon saamiseksi omaan käyttöön ja ladattavaksi omaan metsäsovellukseesi löydät esimerkiksi Wuudis Pro:sta. Tiedon siirtämisessä sinua voi avustaa myös oma metsäasiantuntijasi.

Julkinen metsävaratieto on eri menetelmillä kerättyä ja useista lähteistä koottua metsävarantoja kuvaavaa tietoa. Tällaiseen tietoon perustuu esimerkiksi metsäsovelluksessa näkyvä euromääräinen arvio metsätilasi puuston arvosta. Metsävaratiedon ylläpitäjä ja koostaja on Suomessa julkinen viranomaistaho, Suomen Metsäkeskus.

Wuudis palvelun testaaminen on mahdolista ilman valmiita metsävaratietoja. Rekisteröidy Wuudis Pro palveluun, valitse ”Lisää” ja napauta ”Metsätila”-painiketta ja lataa osoitteesta https://asiointi.metsaan.fi/group/metsanomistaja_private/kuvioluettelot-ja-koosteet/-/metsatila-nimi/kiinteisto/103090392 saatava ja koneellesi etukäteen lataamasi testimetsätila-aineisto palveluun ”Valitse metsävaratieto”-panikkeesta, kun olet valinnut tiedoston napauta ”Lähetä”. Näin pääset käsiksi kaikkiin palvelun ominaisuuksiin ja työkaluihin yhden kuukauden kestävän testijakson ajaksi. 30 pv:n testijakson jälkeen voit joko ostaa käyttöoikeuden Wuudis Pro -palveluun tai poistaa lataamasi metsätiedot palvelusta.

Voit myös luoda metsätilan tyhjästä valitsemalla ”Suunnittele oma metsätila”. Voit piirtää itse haluamasi metsäkuviot ja syöttää niille haluamasi puusto- ja toimenpidetiedot.

Wuudis laskee metsätilasi puston arvon puulajitietoihin kuviokohtaisesti määritetyn tukkipuun (m3/ha) ja kuitupuu (m3/ha) määrän perusteella. Palvelu laskee puuston arvon, joka perustuu Luonnonvarakeskuksen (Luke) viikottain pävittyvään hinnastoon. Kyseessä on siis valtakunnallinen keskiarvo.

Avaa metsätilasi karttanäkymään ja klikkaan haluamaasi kuviota. Kuvion perustiedot ilmestyvät tietoikkunaan. Napauta Perustiedot-ikkunan alareunasta kynäkuvaketta. Avautuvassa ikkunassa voit muokata kuvion perustietoja. Napauttamalla Muokkaa kuviorajoja -painiketta pääset siirtämään ja lisäämään kiintopisteitä kyseisen kuvion rajoilla. Kun olen muokannut kuviorajat haluamiksesi, klikkaan sivun alareunasta löytyvää Tallenna-painiketta.

Kuviorajojen muokkaaminen on mahdollista tietokoneen selaimessa, mutta ei mobiilisovelluksessa.

Wuudiksen uutiskirjeen tilaamisen voit lopettaa peruuttamislinkistä, joka löytyy jokaisen uutiskirjeemme alareunasta.

Wuudis asiakaspalvelu

Kuinka voimme auttaa sinua?
Lomakkeen tiedot lähetetään Wuudis asiakastukeen, joka palvelee ja auttaa sinua kaikissa palveluun liittyvissä kysymyksissäsi.

Asiakastuen palveluaika on ma-pe 8-16.

Tarvittaessa tavoitat meidät Wuudis palvelunumerosta +358 10 400 6281

Puheluiden hinnat yritysnumeroon soitettaessa ovat matkapuhelimesta 8,28 snt/puhelu + 5,95 snt/min ja lankapuhelimesta 8,28 snt/puhelu ja 17,04 snt/min.