Wuudis Puunin hiilikaupan todentajaratkaisuksi

Hiilikompensaatiokauppa on voimakkaassa kasvussa. Puoli hehtaaria istutusmetsää sitoo hiilidioksidia noin 6000 kg vuodessa. Tämä määrä vastaa noin 30 000 km autoilun aiheuttamaa hiilidioksidipäästöä, kun metsän kasvu on noin 6 m3/ha/vuosi.

Mikkeliläiset Puuni Oy ja Wuudis Solutions Oy ovat tehneet tänään käyttöönottosopimuksen metsitettävien hiilensidontakohteiden seuranta- ja kommunikointijärjestelmästä. Wuudis Solutions toimittaa Puunille Wuudis Business -palvelun pohjalle rakentuvan ratkaisun, mikä skaalautuu myös hiilikauppa-asiakkaiden toiminnanohjaus-, raportointi- ja kommunikointijärjestelmäksi.  Tämä on suuri edistysaskel hiilikompensaatiokaupan toimitusketjujen kehittämisessä, joiden avulla voidaan toteuttaa esimerkiksi joutomaiden ja muiden vajaatuottoisten maiden metsitystä.

Petri Kämäräinen ja Seppo Huurinainen.

Wuudis Solutionsin palveluja käytetään tällä hetkellä metsävarojen hallintaan Suomen lisäksi mm. Espanjassa ja Belgiassa. Nyt solmitun sopimuksen myötä Wuudis mukauttaa Wuudis Business -palveluaan niin, että se toimii saumattomasti Puunin omien järjestelmien kanssa. Puuni tarjoaa Wuudis-palvelua myös metsitysasiakkaidensa käyttöön. Helppokäyttöistä Wuudis-palvelua voidaan käyttää tietokoneella, tabletilla tai mobiililaitteella.

”Hiilikompensaatiota hankkivat asiakkaat tarvitsevat luotettavaa ja ennustettavaa tietoa metsityskohteista, niiden tarkasta sijainnista ja kaikista suoritetuista toimenpiteistä ja puuston kasvusta ja määrästä”, toteaa Puunin perustajaosakas Petri Kämäräinen. ”On erityisen tärkeää, että käytettävissä on palveluja, joilla hiilikompensaaatiobisnes voidaan todentaa aukottomasti ja läpinäkyvästi.”

Wuudis Solutionsin toimitusjohtaja Seppo Huurinainen toteaa: ”Mobiili ja web-käyttöliittymässä tapahtuva toimenpiteiden seuranta ja digitaalinen raportointi, jota hallitaan Wuudis Business -palvelulla, hyödyttää toimitusketjun kaikkia osapuolia: metsänomistajia, metsäpalveluyrittäjiä ja hiilikompensaatiota hankkivia tahoja. Läpinäkyvyys luo aina luottamusta.”

Lisätietoja:

Seppo Huurinainen, CEO            

+358 44 5814 950

seppo.huurinainen@wuudis.com

Petri Kämäräinen, COO

+358 45 6411 771

petri.kamarainen@puuni.fi

Jaa llä
Facebook
Jaa llä
Twitter
Jaa llä
LinkedIn
Jaa llä
Pinterest