Wuudis Solutions ja Spacebel vientiyhteistyöhön sähköisissä metsäpalveluissa

Yritykset ryhtyvät tiiviiseen yhteistyöhön, mikä hyödyttää koko metsäyhteisöä: Wuudis Solutions Oy tarjoaa palveluratkaisujaan Spacebelin EO Regions! -markkinapaikalle ja Spacebel tarjoaa satelliittivalvontapalveluitaan globaalisti Wuudis-palvelussa.

Spacebel ja Wuudis Solutions solmivat liikesopimuksen Belgian Liégessä maaliskuunalussa. Wuudis-ekosysteemipalveluita tarjotaan EO-Regions! -alustan metsäkäyttäjille ja Spacebelin tuottamia metsien monitorointityökaluja kaupallistetaan Wuudis-palveluun. Tavoitteena on vahvistaa yritysten sähköisten metsäpalveluiden tarjontaa maailmanlaajuisesti.

Wuudiksen ohjelmistopalveluita käytetään metsävaratiedon ja biomassojen hallinnassa, maastotiedonkeruussa ja mm. Suomen metsäviranomaisten neuvontatyössä. Wuudis-palvelualusta ja mobiilisovellus räätälöidään yhteensopivaksi Spacebelin palvelualustaan. Sähköisen EO Regions! -markkinapaikan kautta Wuudiksen palveluita tarjotaan metsänomistajille, -toimijoille, -viranomaisille ja -teollisuudelle Belgiassa ja Luxembourgissa. Wuudis-palveluita voidaan käyttää tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella.

Metsänomistajat, urakoitsijat, puunostajat ja viranomaiset tarvitsevat luotettavia ja helppokäyttöisiä ratkaisuja päivittäiseen toiminnan hallintaan. Toimijat tarvitsevat yksityiskohtaista tietoa luonnon monimuotoisuudesta ja metsien kasvuun liittyvistä riskeistä, kuten myrskyjen, hyönteisten ja sienitautien aiheuttamista vahingoista.

”Tämä yhteistyösopimus on loistava tilaisuus toteuttaa standardoituja metsänhoito- ja tiedonjakotyökaluja Belgian Vallonian metsätalouden liiketoimintaan. Lisäksi se antaa meille mahdollisuuden laajentaa metsien seurantatyökalujamme Wuudikseen”, sanoo Spacebelin toimitusjohtaja Thierry du Pré-Werson. ”Wuudis -palveluratkaisut lisäävät merkittävästi metsävaratiedon keräämistä ja metsäresurssien kestävää hyödyntämistä”, hän kertoo.

Wuudis Solutionsin toimitusjohtaja Seppo Huurinainen toteaa: ”Spacebelin dynaamiset metsien monitorointityökalut palvelevat kaikkia sidosryhmiä kuten metsänomistajia, urakoitsijoita, puunostajia ja viranomaisia. Spacebelin palvelut perustuvat Sentinel-1:een, Sentinel-2:een ja erittäin korkean resoluution (VHR) satelliittitietoihin, jotka tarjoavat kustannustehokkaita tietoja paikallisella tai alueellisella tasolla jopa yksinpuin inventointeihin.”

Liikesopimus tarjoaa Spacebelille johdonmukaisen tavan suunnitella, hallita ja monitoroida metsävaroja koko toimitusketjussa metsästä loppukäyttäjälle. Wuudikselle liikesopimus tarjoaa Wuudis-palveluille pääsyn uusille markkinoille EO-Regions! -palvelun kautta.

Molemmat yritykset ovat mukana käynnissä olevassa EU:n rahoittamassa H2020 DataBio-hankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on käyttää ja kehittää Big Dataa biotalouden ratkaisuissa. Spacebel on vetovastuussa maapallon monitoroinnin sekä kaukokartoitustiedon ja -palvelujen työpaketista, kun taas Wuudis johtaa metsäpilottityöpakettia.

Lisätietoa

Wuudis Solutions Oy

Wuudis Solutions Oy on metsädigitalisaation edelläkävijä. Wuudis palvelutuotteiden avulla voidaan tehostaa toimintaa, lisätä kustannussäästöjä ja ympäristöhyötyjä kaikille metsä- ja biopohjaisten yritysten toimijoille.

Hyödynnämme Big Dataa integroimalla Wuudikseen useita metsätiedon lähteitä standardisoidusti ja toteuttamalla älykkäitä algoritmeja, joilla metsien hallinta ja seuranta on helppoa, järjestelmällistä, itsenäistä ja kustannustehokasta.       

Seppo Huurinainen, CEO         

+358 44 581 4950

seppo.huurinainen@wuudis.com

http://www.wuudis.com

Spacebel S.A.

Spacebel S.A. on avaruusinfrastruktuurin ja maapallon monitorointijärjestelmien ja -ohjelmistojen suunnitteluyritys. Ammattitaitoamme ovat IT-avaruusjärjestelmien suunnittelu, kehittäminen, integrointi ja validointi. Yritys toimittaa myös monitoroinnin tietotukijärjestelmiä ja -palveluita, jotka perustuvat maan havainnointiin. Spacebelillä on valmiudet tarjota EO-ratkaisuja mukaan lukien operaation määrittelyä ja analysointia, EO-pohjaisen datan yhteensopivan infrastruktuurin kehittämistä ja minisatelliittijärjestelmien tutkimusta.

Ingrid De Bosscher, Public Relations & Communication Manager                     

+32 4 361 81 11

Ingrid.DeBosscher@spacebel.be

https://www.spacebel.be

DataBio -projekti                      

https://www.databio.eu/en/

Jaa llä
Facebook
Jaa llä
Twitter
Jaa llä
LinkedIn
Jaa llä
Pinterest